Den bedste tid på året

Juletræer

17. september 2013 20:09
image_pdfimage_print

juletrækage

Ingredienser:(ca. 75 stk.?
Dej:
150 g smør
500 g sukker
2 dl mørk sirup
2 dl koldt vand
700-800 g hvedemel
a spsk stødt kanel
1 spsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
1 spsk natron

Glasur:
1 pasteuriseret æggehvidde (det gør glasueren mere hvid/farverigtig)
ca. 200 g sigtet flormelis
1 tsk eddike
evt. farve efter ønske kagepynt

Fremgangsmåde:
rør smør, sukker og sirup blødt og tilsæt derefter vand og ca. 600 g af hvedemelet blandet med kryderier og natron. ælt dejen glat og smidig med så meget mere mel, som den kan tage. del dejen i to portioner og læg dem køligt til næste dag. rul dejen i 3-4 mm tykkelse og udstik dem til figuer, som lægges på plader med bagepapir. bag kagerne gyldne og sprøde på nederste rille ved 200 grader i ca. 5 minutter. lad kagerne afkøle lidt på pladen, før de flyttes over på en bagerist, hvor de afkøler helt, inden de pyntes. rør æggehiden med flormélis og eddike til en tyk glasir. tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis den er for tynd, og tilsæt evt. farve efter ønske. pensl glasuren over på kagerne, eller kom glasiren i en pose og klip et lille hul, så kan man lave streger mm. inden glasuren stivner, dekorer da kagerne med pynt.

Skriv et svar