Den bedste tid på året

JuleHjerte

17. september 2013 14:21
image_pdfimage_print

julehjerte

Ingredienser
200 g smør
200 g sukker
3 æg
1 dl creme fraiche
50 g valnød dekerner
200 g mel
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
Pynt: fx. glasur, slik osv.

Tilberedning
Rør smørret og sukkeret blødt. (Hvis smørret er koldt, er det en god ide først at rive det på den grove side af et rivejern). Tilsæt æggene enkeltvis under piskning og rør creme fraichen og de finthakkede valnødder i. Bland mel, krydderier og bagepulver, og sigt det under omrøring i dejen. Kom dejen i en velsmurt form på ca. 1 1/2 liter og bag den på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Lad kagen blive kold, før den vendes ud og pyntes. Pisk til glasuren æggehviden let sammen og tilsæt under konstant piskning den sigtede flormelis lidt efter lidt. Når massen er stiv, røres glycerin og frugtfarve i. Fordel glasuren på kagen og pynt med kagekugler.

Skriv et svar